Szövegdoboz:

Fotók, információk                                       Vermes Mikós Általános Iskola Könyvtára

Állománya

 

Az iskolai könyvtár egyidős az iskolával 1986-ban alakult. Állománya fokozatosan épült fel, a 2014/15-ös tanévre meghaladta a 18.000-es darabszámot -ebből több mint 10.000 kötet  szépirodalmi és ismeretterjesztő  könyv. A fennmaradó 8000 darab tankönyv illetve multimédiás dokumentum.

 

 

 

 

Feladata

 

Iskolai könyvtárunk olyan komplex egység, amely támogatja a tanítás és a tanulás folyamatát, központi helyen található, a tanulók illetve pedagógusok számára könnyen hozzáférhető. Az igényeknek megfelelő minőségű és mennyiségű információhordozók, az ezekhez szükséges eszközök és szolgáltatások rendszert alkotnak.  A pedagógiai folyamattal szemben támasztott fejlődő körülményeknek megfelelően, rugalmasan képes újraszervezni tevékenységét, sajátos tantárgyköziség jellemzi. 

Az iskolai könyvtár tartós tankönyveket és a tanulók által alkalmazott segédkönyveket szerez be,  a rászoruló tanulók számára egy-egy tanévre kikölcsönöz.(A több évfolyamon használt eszközök: térképek, feladatgyűjtemények, több éven át használt tankönyvek 2. ill. 4 évre is kölcsönözhetőek.)

 

Nyitva tartás:

 

H-Cs: 8-15

P: 10-14

 

 

Radácsi Imre  könyvtárostanár (történelem-könyvtár szakos tanár)

 

Szövegdoboz:

Vermes Miklós

Általános Iskola

1214 Budapest    Tejút u.2.